Składniki:
Cukier włożyć do naczynia miksującego 10s/obr.10. Dodać masło 2 min./obr.4. Po 30 s. wrzucić jajka. Dodać mąki z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym 1,5 min./obr.6. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia okrągłej formy o średnicy ok. 24 cm. Ułożyć przygotowane owoce. Do naczynia miksującego wrzucić pozostałe składniki mąkę kukurydzianą, masło i cukier i zemleć 10 s./obr.6. Kruszonkę rozłożyć na owocach i piec ok 50 min. w temperaturze 180 st.C.
Po upieczeniu, wystudzić.
Smacznego.
- 150 g masła
- 80-100 g cukru trzcinowego
- 2 jajka
- 1 cukier waniliowy
- 170 g mąki kukurydzianej
- 100 g mąki ziemniaczanej
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 300-500 g owoców według uznania (porzeczki, truskawki, jabłka)
- 70 g mąki kukurydzianej
- 50 g masła
- 50 g cukru trzcinowego
Cukier włożyć do naczynia miksującego 10s/obr.10. Dodać masło 2 min./obr.4. Po 30 s. wrzucić jajka. Dodać mąki z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym 1,5 min./obr.6. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia okrągłej formy o średnicy ok. 24 cm. Ułożyć przygotowane owoce. Do naczynia miksującego wrzucić pozostałe składniki mąkę kukurydzianą, masło i cukier i zemleć 10 s./obr.6. Kruszonkę rozłożyć na owocach i piec ok 50 min. w temperaturze 180 st.C.
Po upieczeniu, wystudzić.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz