Składniki:
- 1000 g pomidorów (najlepsze polne, podłużne)
- 500 g papryki czerwonej (lub pomidory, jeżeli chcemy sos pomidorowy)
- 80 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 1/2 łyżeczki soli
Do naczynia miksującego wkładamy umyte i pokrojone na ćwiartki pomidory, paprykę i cebulę pokrojone na mniejsze części oraz czosnek (jeżeli warzyw objętościowo będzie za dużo to wkładamy część z nich i mielimy 2-3 s./obr.5, a następnie dodajemy resztę). Rozdrabniamy 5s./obr.5. Zamiast miarki na pokrywę naczynia nakładamy koszyczek. Gotujemy 30 min./temp. Varoma/ obroty wsteczne 1 (po 15 minutach można zdjąć koszyczek, wtedy szybciej odparowuje się sos). Dodajemy przyprawy i mielimy 1 min. obr. 10. Gotujemy 2 min./temp. Varoma/ obroty wsteczne 1. Gotowy sos przelewamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy i stawiamy do góry dnem do wystygnięcia.
Sos świetnie nadaje się jako ketchup, baza do makaronów i warzywnych dan jednogarnkowych.
Miłej pracy i smacznego.
Hard Rock Hotel & Casino Kansas City - Mapyro
OdpowiedzUsuńFind the 창원 출장샵 best Hard 서산 출장마사지 Rock Hotel 전라남도 출장마사지 & Casino Kansas City in Mohican. Mapyro's 고양 출장마사지 real-time driving directions and road conditions. 충주 출장샵