Składniki:
na ciasto:
pozostałe:
Wodę mieszamy w naczyniu miksującym z drożdżami 20s/obr.5. Dodajemy oliwę i cukier 20 s/obr.5. Wrzucamy pozostałe składniki na ciasto i wyrabiamy 2 min./Interwał. Przekładamy do wysmarowanej oliwą miski i pozostawiamy w ciepłym miejscu na około 20 min.
Rozgrzewamy piekarnik do 220 st.C.
Wykładamy ciasto na posmarowaną oliwą blachę o średnicy około 30 cm. (ja używam do tarty) i rozkładamy równomiernie na całej powierzchni naczynia. Smarujemy sosem, posypujemy przyprawami, rozkładamy ulubione dodatki, a na końcu dodajemy ser. Pieczemy w temperaturze 220 st.C przez około 15 min. (do momentu aż ser się zarumieni).
Smacznego!
na ciasto:
- 215 g wody
- 15 g świeżych drożdży
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- szczypta cukru
- 1 łyżeczka soli
- 300 g gotowej mieszanki mąk bezglutenowych do pieczenia chleba
pozostałe:
- zioła prowansalskie lub inne przyprawy, które lubimy
- sos pomidorowy (http://akademiazdrowegomyslenia.blogspot.com/2015/09/sos-pomidorowy-z-papryka-thermomix.html)
- 150 g sera mozzarella
- ew. pokrojoną cebulę, pieczarkę, paprykę itp.
Wodę mieszamy w naczyniu miksującym z drożdżami 20s/obr.5. Dodajemy oliwę i cukier 20 s/obr.5. Wrzucamy pozostałe składniki na ciasto i wyrabiamy 2 min./Interwał. Przekładamy do wysmarowanej oliwą miski i pozostawiamy w ciepłym miejscu na około 20 min.
Rozgrzewamy piekarnik do 220 st.C.
Wykładamy ciasto na posmarowaną oliwą blachę o średnicy około 30 cm. (ja używam do tarty) i rozkładamy równomiernie na całej powierzchni naczynia. Smarujemy sosem, posypujemy przyprawami, rozkładamy ulubione dodatki, a na końcu dodajemy ser. Pieczemy w temperaturze 220 st.C przez około 15 min. (do momentu aż ser się zarumieni).
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz