Ciasto, dla tych którzy lubią zjeść smacznie i nie napracować się w kuchni.
Do naczynia miksującego wkładamy wszystkie składniki oprócz owoców. Ucieramy 2 min../obr. 5. Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy o średnicy ok. 22 cm. Układamy na wierzchu owoce (wydrylowane, bez pestek, szypułek itp.). Pieczemy ok. 50 min. w tem. 180 st. C.
Po ostygnięciu, zjadamy ze smakiem.
Składniki:
- 150g masła lub oleju rzepakowego
- 100g cukru trzcinowego
- 2 jajka
- 1 cukier waniliowy
- 180g mąki kukurydzianej
- 110g mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego)
- 300-500g owoców (śliwki, porzeczki, jabłka itp.)
Do naczynia miksującego wkładamy wszystkie składniki oprócz owoców. Ucieramy 2 min../obr. 5. Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy o średnicy ok. 22 cm. Układamy na wierzchu owoce (wydrylowane, bez pestek, szypułek itp.). Pieczemy ok. 50 min. w tem. 180 st. C.
Po ostygnięciu, zjadamy ze smakiem.
Właśnie się piecze 😁 Dziękuję 😋
OdpowiedzUsuń