Składniki:
- 500g mąk bezglutenowych (100g ryżowej,100g kukurydzianej, 100g ziemniaczanej, 100g z ciecierzycy i np. 100g gotowej mieszanki bezglutenowej na chleb)
- 50g siemienia lnianego
- 30g sezamu
- 10-15g soli
- 1 łyżka miodu
- 14g suszonych drożdży
- 550g ciepłej wody (ewentualnie trochę więcej)
Wszystkie
składniki włożyć do naczynia miksującego i wyrabiać 2 min./Interwał. Pozostawić w naczyniu na około 20 minut. Po tym
czasie ponownie wyrobić ciasto 2 min./Interwał. Przełożyć do wyłożonej formy o wymiarach ok. 10x25 cm. Przykryć ściereczką kuchenną i odstawić na kolejne 20 minut.
Piec w
temperaturze 200 st. C przez około 50 min (do zarumienienia się skórki chleba). Wyjąć z formy i odstawić do wystygnięcia na
kratce.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz