Przejdź do głównej zawartości

URLOP Z DZIECKIEM

HOTEL PRZYJAZNY RODZINIE

MAZURY


Od paru lat podróżuję z moimi dziećmi po Polsce. Chciałabym, żeby chłopcy wiedzieli, że żyją w cudownym kraju, w którym mamy wiele przepięknych miejsc. Zwiedziliśmy już sporo miast, miasteczek i wsi. Zatrzymywaliśmy się w różnych hotelach i apartamentach.
Jest jednak takie szczególne miejsce, do którego lubimy wracać. Czujemy się tu naprawdę wyjątkowo. Dzieci się świetnie bawią, a ja wypoczywam. Miejsce, które wygrywa w lato z Turcją, a zimą z górami.  
Hotel Robert's Port w Starych Sadach. Cudowne miejsce, które nas wciąż zachwyca.


Dzieciaki mają moc atrakcji (od rana do wieczora). Bawią się i uczą pod okiem przemiłych Pań opiekunek. Ja natomiast każdy dzień rozpoczynam aktywnie zajęciami sportowymi Aqua Aerobikiem, Gimnastyką Fitness lub spacerem Nordic Walking. Szalejemy również na basenie i placu zabaw. Latem korzystamy z możliwości, które daje jezioro, nad którym położony jest hotel. Okolica jest piękna. Można spacerować, biegać i jeździć na rowerach. Latem warto popływać na łódce, kajaku, rowerze wodnym czy motorówce. Zimą, o ile pozwala na to pogoda, są sanki, narty i łyżwy.
Zawsze przyjeżdżam tu z dobrymi książkami. Mój starszy syn uwielbia w porze letniej czytać książki na molo lub w przyhotelowym ogrodzie. Już dzisiaj nie może doczekać się wakacji, kiedy zasiądzie z ulubioną książką na nowym pomoście. Polecam.

W tym roku, podobnie jak dwa lata temu, mamy wiosenną pogodę. Ale i tak jest cudownie.



Jest jeszcze jedna rzecz, dla której chętnie spędzam tu urlop, a mianowicie Kuchnia.
Jedzenie jest wyśmienite, co potwierdza moja Rodzina i znajomi, którym udało się tu przyjechać na urlop.
Ja jednak jestem nietypowym gościem. Od lat jestem na diecie bezglutenowej i pomimo zapewnień, nie zawsze mam co jeść w hotelach. Na domiar złego, moje młodsze dziecko od paru miesięcy również jest na diecie. Tutaj jednak zawsze posiłki dla nas są przepyszne i bezglutenowe. Wielkie dzięki dla Obsługi, a przede wszystkim Pana Adama Szefa Kuchni!


Polecam to miejsce rodzicom, którzy spędzając czas z dziećmi, chcieliby trochę odpocząć. Dzieciom nie trzeba polecać, ponieważ nie spotkałam tu jeszcze takich, którym by się nie podobało.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Sos pomidorowy z papryką (Thermomix)

Składniki: 1000 g pomidorów (najlepsze polne, podłużne) 500 g papryki czerwonej (lub pomidory, jeżeli chcemy sos pomidorowy) 80 g cebuli 2 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki soli Do naczynia miksującego wkładamy umyte i pokrojone na ćwiartki pomidory, paprykę i cebulę pokrojone na mniejsze części oraz czosnek (jeżeli warzyw objętościowo będzie za dużo to wkładamy część z nich i mielimy 2-3 s./obr.5, a następnie dodajemy resztę).  Rozdrabniamy 5s./obr.5. Zamiast miarki na pokrywę naczynia nakładamy koszyczek. Gotujemy 30 min./temp. Varoma/ obroty wsteczne 1 (po 15 minutach można zdjąć koszyczek, wtedy szybciej odparowuje się sos). Dodajemy przyprawy i mielimy 1 min. obr. 10. Gotujemy 2 min./temp. Varoma/ obroty wsteczne 1. Gotowy sos przelewamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy i stawiamy do góry dnem do wystygnięcia. Sos świetnie nadaje się jako ketchup, baza do makaronów i warzywnych d...

PUSZYSTA PIZZA BEZ GLUTENU (Thermomix)

Składniki: na ciasto: 215 g wody 15 g świeżych drożdży 1 łyżka oliwy z oliwek szczypta cukru 1 łyżeczka soli 300 g gotowej mieszanki mąk bezglutenowych do pieczenia chleba  pozostałe: zioła prowansalskie lub inne przyprawy, które lubimy sos pomidorowy (http://akademiazdrowegomyslenia.blogspot.com/2015/09/sos-pomidorowy-z-papryka-thermomix.html) 150 g sera mozzarella ew. pokrojoną cebulę, pieczarkę, paprykę itp. Ser mielimy w naczyniu miksującym 10 s./6 i przekładamy do przygotowanej wcześniej miski. Wodę mieszamy w naczyniu miksującym z drożdżami 20s/obr.5. Dodajemy oliwę i cukier 20 s/obr.5. Wrzucamy pozostałe składniki na ciasto i wyrabiamy 2 min./Interwał. Przekładamy do wysmarowanej oliwą miski i pozostawiamy w ciepłym miejscu na około 20 min. Rozgrzewamy piekarnik do 220 st.C. Wykładamy ciasto na posmarowaną oliwą blachę o średnicy około 30 cm. (ja używam do tarty) i rozkładamy równomiernie na całej powierzchni naczynia. Smarujemy sosem, posypujemy pr...

PRZEPYSZNY SERNIK bezglutenowy (Thermomix)

Składniki: 6 jajek 150 g cukru 1000 g twarogu sernikowego 180 g oleju rzepakowego 70 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka czubata proszku do pieczenia (bezglutenowy) ewentualnie:  60 g rodzynek   60 g orzechów  skórka otarta z małej cytryny lub pomarańczy Potrzebne przybory: średnia miska sylikonowa kopystka forma do pieczenia (20x25cm lub okrągła o średnicy 27cm), wyłożona papierem do pieczenia Rozgrzać piekarnik do 180 st.C.  Założyć motylek. Oddzielić żółtka od białek. Do naczynia miksującego wlać białka. Ubijać 3 min./obr.3. Następnie dodać 75 g cukru. Ubijać dalej 2 min./obr.3. Przełożyć ubite na sztywno białka do przygotowanej wcześniej miski. Zdjąć motylek. Do naczynia miksującego włożyć twaróg, żółtka, 75 g cukru i olej. Wymieszać przy pomocy kopystki 2 min./obr.6. Dodać pianę z białek, mąkę, proszek do pieczenia, ewentualnie przygotowane bakalie i skórkę z cytrusów. Wymieszać przy pomocy kopystki 30 s/ obroty wsteczne/obr.4. Przy po...