Składniki:
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 st.C. Jajka i cukier wrzucamy do naczynia miksującego 1min./obr.5. Dodajemy mąkę 30s./obr 5. Wrzucamy sodę, cynamon oraz olej 30 s./obr.5. Następnie dodajemy bakalie 30s./ obroty wsteczne 2,5. A na końcu wkładamy jabłka i wszystko mieszamy kopystką. Ciasto przelewamy do tortownicy najlepiej o średnicy około 26 cm. Pieczemy około 40 min. (temperatura 180 st.C). Studzimy.
Smacznego.
- 4 jajka
- 200 g cukru trzcinowego
- 200 g mąki pszennej lub gryczanej lub mieszanki bezglutenowej
- 1 łyżeczka sody (5 g)
- 2 łyżeczki cynamonu (10 g)
- 130 g oleju
- 100 g orzechów włoskich (obranych)
- 100 g bakali (posiekanych suszonych moreli, rodzynek, żurawiny)
- 3 jabłka, najlepiej kwaskowate, obrane i pokrojone w kostkę 2-3 cm.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 st.C. Jajka i cukier wrzucamy do naczynia miksującego 1min./obr.5. Dodajemy mąkę 30s./obr 5. Wrzucamy sodę, cynamon oraz olej 30 s./obr.5. Następnie dodajemy bakalie 30s./ obroty wsteczne 2,5. A na końcu wkładamy jabłka i wszystko mieszamy kopystką. Ciasto przelewamy do tortownicy najlepiej o średnicy około 26 cm. Pieczemy około 40 min. (temperatura 180 st.C). Studzimy.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz