Składniki na 6 porcji
-125 g wypłukanej kilkakrotnie kaszy jaglanej
-850 g mleka (może być roślinne)
-8 daktyli
-1-2 łyżki miodu
-1 łyżka oliwy z oliwek
Kaszę jaglaną wkładamy do naczynia Thermomix i wlewamy mleko. Ustawiamy
11min/100 st.C/obr.1.
Następnie dodajemy daktyle i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji 40s/obr.10.
Na koniec wlewamy oliwę i miód. Mieszamy 20 s/obr.5.
Przelewamy do sześciu, przygotowanych wcześniej, niedużych miseczek. Studzimy.
-125 g wypłukanej kilkakrotnie kaszy jaglanej
-850 g mleka (może być roślinne)
-8 daktyli
-1-2 łyżki miodu
-1 łyżka oliwy z oliwek
Kaszę jaglaną wkładamy do naczynia Thermomix i wlewamy mleko. Ustawiamy
11min/100 st.C/obr.1.
Następnie dodajemy daktyle i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji 40s/obr.10.
Na koniec wlewamy oliwę i miód. Mieszamy 20 s/obr.5.
Przelewamy do sześciu, przygotowanych wcześniej, niedużych miseczek. Studzimy.
Komentarze
Prześlij komentarz